Σοφιγαδούρα
Υλικά
- 1 κιλό μοσχάρι (μπούτι)
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 κρεμμύδι
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνια ξίδι
- 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
- 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- 1 κουταλιές γλυκού ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας και το στραγγίζετε. Το κόβετε σε μικρά κομμάτια και το σοτάρετε με το λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το αφήνετε να σοταριστεί. Προσθέτετε τις ντομάτες τριμμένες αλάτι, πιπέρι, λίγο χλιαρό νερό και τα σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ρίχνετε τα σκόρδα ολόκληρα, το τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια, την ρίγανη, το ξίδι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Το σερβίρετε σε πιατέλα.