Σοφρίτο

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοφρίτο

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες, το πλένετε και το στραγγίζετε. Το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το τοποθετείτε σε πιατέλα. Βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι να ζεσταθεί και τηγανίζετε τις φέτες, μέχρι να ροδίσουν λίγο. Τις βάζετε πάλι σε πιατέλα. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο, τη δάφνη. Τα σοτάρετε λίγο και προσθέτετε το κρασί. Ρίχνετε τις φέτες από το κρέας, λίγο αλάτι, πιπέρι και τα σιγοβράζετε, προσθέτοντας κατά διαστήματα λίγο βραστό νερό. Ρίχνετε το μαϊντανό και συνεχίζετε το βράσιμο, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply