ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΠΡΑΛΙΝΑΣ
Υλικά
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 300 γραμμάρια πραλίνα
- 300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
ΠΡΑΛΙΝΑ
- 150 γραμμάρια αμύγδαλα όχι ασπρισμένα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
- Λιώστε σε μπεν μαρί 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα. Βάλτε 300 γραμμάρια πραλίνα στο μίξερ κι ενώ δουλεύετε, προσθέστε την κουβερτούρα. Αδειάστε το μίγμα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο και σκεπαστέ πάλι μ’ ένα λαδόχαρτο. Την επόμενη ημέρα κόψτε τετράγωνα κομμάτια 2×2 και βουτήξτε τα σε λιωμένη χλιαρή σοκολάτα γάλακτος, δυο φορές, περιμένοντας φυσικά να στερεοποιηθεί η πρώτη στρώση, πριν τα βουτήξετε για δεύτερη φορά.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΛΙΝΑ
- Λαδώστε μια επιφάνεια από μάρμαρο ή ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Βάλτε τ’ αμύγδαλα και τη ζάχαρη σε μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο, επάνω σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη. Ανακατεύοντας κατά διαστήματα μ’ ένα ξύλινο κουτάλι αφήστε τα επάνω στη φωτιά, ώσπου να πάρει η ζάχαρη το χρώμα της χρυσοκάστανης καραμέλας. Αδειάστε την πραλίνα αμέσως στη βουτυρωμένη επιφάνεια. Απλώστε την κι αφήστε την, ώσπου να κρυώσει και να σκληρύνει. Σπάστε την σε κομμάτια κι αλέστε την στο πολύ μίξερ ή στο μπλέντερ. Κλείστε την σε αεροστεγή συσκευασία και διατηρήστε την αρκετές εβδομάδες σε θερμοκρασία δωματίου.