Σοκολατένια καρυδομπισκοτάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοκολατένια καρυδομπισκοτάκια

Γίνονται: 80 κομμάτια

Υλικά

  • 1 φλιτζάνια βούτυρο μαλακό
  • 1 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνια καρύδια κοπανισμένα
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο σε σκόνη
  • 3 κουταλιές γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 3 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 40 καρύδια κομμένα στη μέση για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Σκεπάζετε ταψί με χαρτί ψησίματος. Με μιξεράκι χειρός χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ, ώσπου να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με τα καρύδια, το κακάο, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με το μίγμα του βουτύρου. Ζυμώνετε με αλευρωμένα χέρια, να γίνει απαλή ζύμη. Πλάθετε 8 μακρόστενα ρολά, τα διπλώνετε σε διαφανή μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για αρκετές ώρες. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ξεδιπλώνετε τα ρολάκια, κόβετε το καθένα σε 10 κομμάτια και τα πλάθετε σε μπαλάκια. Τα ακουμπάτε σε ταψιά και κάνετε με το δάχτυλο σας μία γούβα στο κέντρο. Χτυπάτε το ασπράδι σε μπολ και βουτάτε τα καρύδια μέσα. Τα πιέζετε στις γούβες που έχετε κάνει στα μπισκότα, να κολλήσουν. Ψήνετε τα μπισκοτάκια για 12-15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζετε από τον φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Τα μεταφέρετε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς, και σερβίρετε.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply