Σοκολατένιο γλύκισμα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοκολατένιο γλύκισμα

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για τσουρέκια και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα, σπασμένη σε κομματάκια
  • 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο και λίγο επιπλέον για τη φόρμα
  • 2 βανίλιες
  • 6 αυγά
  • λίγο αλάτι
  • λευκή σοκολάτα τριμμένη για το γαρνίρισμα
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και σε σιγανή φωτιά. Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Κατόπιν ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε. Χωρίζετε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Προσθέτετε τους κρόκους έναν έναν στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας δυνατά. Τέλος ρίχνετε τις βανίλιες και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Αναμειγνύετε σιγά σιγά τη μαρέγκα και το μείγμα της σοκολάτας με απαλές κινήσεις και ξύλινη κουτάλα. Προθερμαίνετε το φούρνο και βουτυρώνετε μια στρογγυλή φόρμα. Την πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και απλώνετε το μείγμα. Το ψήνετε 1 ώρα περίπου. Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε προσεκτικά το κέικ. Γαρνίρετε με την τριμμένη λευκή σοκολάτα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply