Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε στρογγυλή φόρμα με άνοιγμα στα πλαϊνά (23 εκ. διάμ.). Λιώνετε 150 γραμμάρια από τη σοκολάτα κουβερτούρα και όλο το βούτυρο σε μπολ επάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Ρίχνετε μέσα τα κοπανισμένα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και 4 ολόκληρα αυγά. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ψήνετε για 20-25 λεπτά, ώσπου να πήξει.
Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει στη φόρμα. Λιώνετε την υπόλοιπη σοκολάτα και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. Ρίχνετε μέσα τους 3 κρόκους. Αδειάζετε τη μισή κρέμα γάλακτος στο μίγμα της σοκολάτας. Ανακατεύετε προσεκτικά και ρίχνετε και την υπόλοιπη. Σε μπολ χτυπάτε τα 3 ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και αδειάζετε στο μίγμα της σοκολάτας. Απλώνετε την κρέμα στο ψημένο σοκολατένιο κέικ και ισιώνετε την επιφάνεια.
Βάζετε στο ψυγείο περίπου για 1 ώρα, να πήξει. Ξεφορμάρετε, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε με φρέσκα φρούτα ή σαντιγί.