Σοκολάτες καφέ

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοκολάτες καφέ

Υλικά

  • 100 γραμμάρια ασπρισμένα αμύγδαλα
  • 225 γραμμάρια ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 125 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  • 50 ml δυνατό καφέ
  • Μικρό τετράγωνο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μικρό, αντικολλητικό τηγάνι καβουρντίστε τα αμύγδαλα και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε μια βαριά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάλτε τη ζάχαρη, τη σοκολάτα, το βούτυρο την κρέμα και τον καφέ μέχρι να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συνεχώς.
  2. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 15 περίπου λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν σιρόπι. Γεμίστε ένα μικρό μπολ με κρύο νερό και ρίξτε μερικές σταγόνες από το μείγμα. Εάν μείνει σταθερό και σχηματίσει μπαλίτσες, είναι έτοιμο. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε με ξύλινο κουτάλι μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ακούγεται ο ήχος του κουταλιού στον πάτο της κατσαρόλας. Προσθέστε τα αμύγδαλα στο μείγμα και αδειάστε το στο ταψί. Χαράξτε τετράγωνα στην επιφάνεια ώστε να είναι εύκολο να κοπεί σε κομμάτια μόλις κρυώσει. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply