ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΕΣ
Γίνονται 8 σοκολατίνες
Υλικά
- 1/2 δόσης ζύμη σαβουαγιάρ (ή έτοιμα)
- λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/2 δόσης μους σοκολάτας
- γλάσο σοκολάτας (βασικές συνταγές)
- τρούφα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Φτιάξτε μπισκότα σαβουαγιάρ με διάμετρο 5 εκ. Βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα να σοκολατωθούν ολόγυρα. Κόψτε λωρίδες από αντικολλητικό χαρτί φούρνου ή λαδόχαρτο με πλάτος 5 εκ. Σχηματίστε με τις λωρίδες αυτές στεφάνια με άνοιγμα 5 εκ. και στερεώστε τις άκρες κολλώντας τες με σελοτέιπ. Βάλτε μέσα στο καθένα ένα σοκολατωμένο μπισκότο σαβουαγιάρ.
- Αλείψτε εσωτερικά τα λαδόχαρτα με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο. Ετοιμάστε το μους και μοιράστε το μέσα στις χάρτινες φόρμες, επάνω από τα μπισκότα. Βάλτε τα στο ψυγείο να πήξει το μους, έως την επομένη. Βγάλτε κι αφαιρέστε προσεχτικά τα λαδόχαρτα. Οι πάστες θα είναι σοκολατωμένες τριγύρω. Αλλιώς, αν δεν αλείψετε τα λαδόχαρτα με σοκολάτα, όταν τα αφαιρέσετε αλείψτε τις περιφέρειες με γλάσο σοκολάτας και πασπαλίστε τες με τρούφα.
- Διακοσμήστε τις πάστες με φρέσκιες φράουλες. Στρώστε στην επιφάνεια γλάσο, κάντε σχέδια μ’ ένα πιρούνι και γαρνίρετε μ’ ένα κερασάκι. Μπορείτε να τις διακοσμήσετε επίσης με πουράκια σοκολάτας και να τις πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη. Διατηρείστε τες στο ψυγείο 1 εβδομάδα.