Σοκολατόπιτα

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοκολατόπιτα

Υλικά

  • 1/2 κιλό σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουταλιές σούπας καφέ στιγμιαίο
  • 5 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα τριμμένη
  • 1 κουταλιές γλυκού βούτυρο λιωμένο
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπολ του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, μέχρι να λιώσει, και προσθέτετε το αλεύρι. Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κουβερτούρα κομμένη κομμάτια, το βούτυρο και αφήνετε να λιώσουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το μείγμα των αυγών, τον καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό, την αμυγδαλόψιχα και τα ανακατεύετε για 5 λεπτά. Αλείφετε ένα ταψί Νο 28 με βούτυρο και στρώνετε το μείγμα. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο η σοκολατόπιτα, την πασπαλίζετε με κακάο.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply