Σολομός μαρινάτος

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σολομός μαρινάτος

(Για 10-12 άτομα)

Υλικά

  • 1 κιλό από φιλέτο σολομού με το δέρμα
  • 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 5 κουταλιές σούπας αλάτι
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
  • μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού βότκα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετείτε το φιλέτο μέσα σε ένα σκεύος. Ρίχνετε όλο το αλάτι και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια το πασπαλίζετε και από τις δύο πλευρές με τη ζάχαρη. Τυλίγετε το σολομό με διάφανη μεμβράνη και βάζετε πάνω του ένα βάρος. Τοποθετείτε το ψάρι στο ψυγείο για 12 ώρες.
  2. Βγάζετε το σολομό από το ψυγείο και τον ξεπλένετε με τη βότκα. Αφαιρείτε με ένα μαχαιράκι το δέρμα και στη συνέχεια τον σκουπίζετε απαλά με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίζετε με τον άνηθο και το πιπέρι, πιέζοντας με τα δάχτυλα σας να κολλήσουν τα υλικά πάνω στο σολομό. Τον κόβετε σε λεπτές φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι και τον σερβίρετε με γαρνιτούρα από βραστές πατάτες με λιωμένο βούτυρο και λεμόνι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply