ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΑΓΡΙΟΡΥΖΟ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ
για 6 άτομα
Υλικά
- 6 φέτες σολομό φρέσκο (χωρίς την πέτσα)
- χοντρό αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 225 γραμμάρια ρύζι και αγριόρυζο βρασμένα (θα τα βρείτε σε μία συσκευασία με οδηγίες για το μαγείρεμα στο σούπερ μάρκετ
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
- το ξύσμα και ο χυμός 1 λεμονιού
- 2 κουταλιές σούπας ηλιέλαιο
- 3 κουταλιές σούπας ξίδι μπαλσάμικο
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνετε τις φέτες του σολομού. Αναμειγνύετε το ρύζι με το πράσο, τα κολοκυθάκια και το ξύσμα του λεμονιού. Αλείφετε με λίγο λάδι ένα αντικολλητικό ορθογώνιο χαρτί, το βάζετε σε ταψάκι και τοποθετείτε μέσα τις μισές φέτες του σολομού.
- Απλώνετε πάνω το μείγμα με το ρύζι και τα λαχανικά και καλύπτετε με τις υπόλοιπες φέτες του σολομού. Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι, το χυμό του λεμονιού και το ξίδι και σκεπάζετε το ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί η αλουμινόχαρτο. Ψήνετε 25′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.