Σολομός με τζίντζερ και κρεμμυδάκια Κινέζικο
για 4 μερίδες: Θερμίδες 465
- Total Time: 25 minutes
- Yield: 6
Υλικά
- 250 γραμμάρια φιδές ή λεπτά νουντλς
- 4 φιλέτα σολομού (180–200 γραμμάρια το καθένα)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το άσπρο μέρος σε ροδέλες)
- 1 κουταλιές γλυκού σησαμέλαιο
- 2 κουταλιές σούπας σόγια σος
- 2 κουταλιές σούπας νερό
- 2 κουταλιές γλυκού ρίζα τζίντζερ τριμμένη
Εκτέλεση
- Βράζετε τον φιδέ ή τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε γυάλινο σκεύος ανακατεύετε το άσπρο μέρος από τα κρεμμυδάκια με το σησαμέλαιο και τα τηγανίζετε για 3-4 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 Βαθμούς. Αδειάζετε το μίγμα σε ταψί και ανακατεύετε με τη σόγια σος, το νερό και το τζίντζερ. Ακουμπάτε επάνω τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα προς τα πάνω, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο για 10-12 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει ο σολομός.
- Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε ατομικά μπολ, σκεπάζετε με τον σολομό, περιχύνετε με τη σάλτσα του, γαρνίρετε με το πράσινο μέρος από τα κρεμμυδάκια και σερβίρετε.
- Prep Time: 10 mins
- Cook Time: 15 mins
- Category: Κύριο Πιάτο
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Γαλλική