Σολομός πανέ με σάλτσα μουστάρδας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σολομός πανέ με σάλτσα μουστάρδας

(Για 6 άτομα)

Υλικά

  • 6 φιλέτα σολομού (160 γραμμάρια το ένα)
  • 1 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 2 αυγά (χτυπημένα σε ομελέτα)
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γαλέτα
  • 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι,
  • λάδι για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα μουστάρδας

  • 1 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνια του καφέ χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιές σούπας μουστάρδα χωριάτικη με κόκκους σιναπιού
  • 2 κουταλιές σούπας σουπ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαρινάρετε τα φιλέτα σολομού με το ελαιόλαδο και το λεμόνι για 1 ώρα τουλάχιστον. Όσο μαρινάρονται ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάτε δυνατά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζετε τη σάλτσα στο ψυγείο. Βγάζετε τα φιλέτα από το ψυγείο και τα πανάρετε:Τα αλατοπιπερώνετε, τα περνάτε από το αλεύρι, τα βυθίζετε στο χτυπητό αυγό και κατόπιν στη γαλέτα. Τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο μέχρι να γίνει χρυσή η κρούστα. Σερβίρετε στα πιάτα, περιχύνοντας με τη σάλτσα μουστάρδας και συνοδεύετε με βραστές πατάτες.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης