Σολομός ποσέ με σαλάτα
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1/2 λίτρο λευκό κρασί
- 1/2 λίτρο νερό
- 2 κουταλιές σούπας ξίδι
- 10 κόκκοι πιπεριού
- 2 δαφνόφυλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- κλωναράκια μαϊντανού
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Για τη συνοδευτική σαλάτα:
- πράσινη σαλάτα
- αγγουράκι
- ντοματίνια
- κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
- Ανακατεύετε όλα τα υλικά και τα Βάζετε να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνετε την ένταση και έπειτα από 5 λεπτά ρίχνετε τα φιλέτα του ψαριού. Σιγοβράζετε για τουλάχιστον 8-10 λεπτά, προσέχοντας να μην κοχλάζει το μείγμα. Στραγγίζετε το ψάρι και το σερβίρετε με τη σαλάτα.
Για τη σαλάτα: Κόβετε σε μικρότερα κομμάτια τα λαχανικά, τα αλατίζετε και τα ανακατεύετε με το μαϊντανό, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.