Σολομός σε σφολιάτα με γαρίδες
(Για ένα ρολό 8 ατόμων)
Υλικά
- 1 κιλό σολομού (από φιλέτο χωρίς δέρμα)
- 300 γραμμάρια γαρίδες βραστές, καθαρισμένες
- 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 1 φλιτζάνια του καφέ λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνια του καφέ κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιές γλυκού τριμμένο κόλιαντρο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 χτυπημένους κρόκους αβγού για τη σφολιάτα
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε σε ένα τηγάνι το βούτυρο και σοτάρετε τις γαρίδες. Ρίχνετε το τριμμένο κόλιαντρο και λίγο αλατοπίπερο. Σβήνετε με το κρασί και περιμένετε να απορροφηθεί. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύετε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Απλώνετε ένα μεγάλο φύλλο σφολιάτας σε μια λεία επιφάνεια. Από πάνω βάζετε το μείγμα των γαρίδων. Τοποθετείτε και το φιλέτο του σολομού ελαφρά αλατισμένο. Τυλίγετε τη σφολιάτα σε ρολό, βρέχοντας τις άκρες της με λίγο νερό για να κολλήσει. Με το δεύτερο φύλλο της σφολιάτας κόβετε φυλλαράκια και τα κολλάτε πάνω στο ρολό με λίγο νερό. Αλείφετε το ρολό με τους χτυπημένους κρόκους των αβγών. 3. Ψήνετε το ρολό για 30′ στους 170°C και μετά αυξάνετε τη θερμοκρασία στους 180°C για 15′ ακόμα. Σερβίρετε το ρολό κομμένο σε φέτες, γαρνιρισμένο με σοτέ λαχανικά.