Σορμπέ φράουλα και σαμπάνια
(Για 4 άτομα)
Υλικά
- 250 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
- 125 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 λίτρο σαμπάνια ή άλλο αφρίζον κρασί
- 2–3 φράουλες για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε στο μπλέντερ με κοφτές στροφές, για να μη γίνουν πολτός, τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε τη σαμπάνια λίγη, λίγη για να μη χαθεί ο αέρας της. Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δισκάκι του παγωτού και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει. Κατά διαστήματα ξύνετε με ένα ξύλινο κουτάλι ή με τις μύτες ενός πιρουνιού το παγωμένο μείγμα για να διατηρηθεί η ελαφριά υφή του. Σερβίρετε το σορμπέ σε ψηλά ποτήρια ή σε χαμηλά (όπως τις μπάλες του παγωτού). Αν σας αρέσει, συνοδεύετε το σορμπέ με φρέσκες φράουλες και με παγωμένη σαμπάνια.