Σορμπέ φράουλα και σαμπάνια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σορμπέ φράουλα και σαμπάνια

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 250 γραμμάρια φράουλες κομμένες στη μέση
  • 125 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 λίτρο σαμπάνια ή άλλο αφρίζον κρασί
  • 23 φράουλες για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε στο μπλέντερ με κοφτές στροφές, για να μη γίνουν πολτός, τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε τη σαμπάνια λίγη, λίγη για να μη χαθεί ο αέρας της. Βάζετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό δισκάκι του παγωτού και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει. Κατά διαστήματα ξύνετε με ένα ξύλινο κουτάλι ή με τις μύτες ενός πιρουνιού το παγωμένο μείγμα για να διατηρηθεί η ελαφριά υφή του. Σερβίρετε το σορμπέ σε ψηλά ποτήρια ή σε χαμηλά (όπως τις μπάλες του παγωτού). Αν σας αρέσει, συνοδεύετε το σορμπέ με φρέσκες φράουλες και με παγωμένη σαμπάνια.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply