Σορμπέ με φράουλες χωρίς ζάχαρη: ένα υγιεινό επιδόρπιο

Το σορμπέ με φράουλες χωρίς ζάχαρη είναι ένα νόστιμο και δροσιστικό επιδόρπιο που είναι κατάλληλο για άτομα με διαβήτη ή όσους θέλουν να αποφύγουν τη ζάχαρη. Η γλυκιά γεύση των φράουλων συνδυάζεται τέλεια με τη δροσερή γεύση του σορμπέ.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σορμπέ με φράουλες χωρίς ζάχαρη

Σορμπέ με φράουλες χωρίς ζάχαρη για 4 μερίδες:

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 4

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 1 φλιτζάνια χυμός ανανά
  • 1 φλιτζάνια παγωμένο νερό
  • 2 μπανάνες

Εκτέλεση

  1. Πλένετε και καθαρίζετε τις φράουλες.
  2. Ψιλοκόβετε τις μπανάνες και τις φράουλες και τις βάζετε στο μπλέντερ με το χυμό ανανά και το νερό. Τα πολτοποιείτε και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
  3. Στη συνέχεια αν έχετε παγωτομηχανή, παρασκευάζετε το σορμπέ σύμφωνα με τις οδηγίες, διαφορετικά, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και έπειτα από 4-5 ώρες το αδειάζετε στο μίξερ.
  4. Χτυπάτε για λίγα λεπτά για να σπάσουν οι κρύσταλλοι και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη.
  5. Επαναλαμβάνετε άλλη μία φορά μετά από 3-4 ώρες και ξαναβάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Γλυκό
  • Method: Ψυγείο
  • Cuisine: Γαλλική

 

Leave a Reply