Σος λεμονιού
Υλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 40 ml χυμό από φρέσκο λεμόνι
- 1/2 κουταλιές σούπας ξύσμα από λεμόνι
- 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουταλιές γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιές γλυκού φρέσκα φύλλα ρίγανης ή κουταλιές σούπας άνηθο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι,το ξύσμα από λεμόνι,τη μουστάρδα Ντιζόν,το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, την ρίγανης ή κουταλιές σούπας άνηθο. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τη σος αμέσως τη χτυπάμε χωρίς τα αρωματικά (ρίγανη ή άνηθο) και την διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο. Ρίχνουμε τα αρωματικά μετά ψιλοκομμένα στο βαζάκι, ανακινούμε και σερβίρουμε. Ταιριάζει με: Σαλάτα λάχανο, καρότο με σταφίδες, σέλερι, φύλλα σέλινου ή λεπτές φετούλες σελινόριζας με ραπανάκι, καυτερό ρεπάνι ή ρέβα. Επίσης με πράσινες σαλάτες με μανιτάρια και καπνιστά ψάρια ή σε σαλάτες με αυγοτάραχο ή μπρικ, χαβιάρι.