Σος λεμονιού

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σος λεμονιού

Υλικά

  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml χυμό από φρέσκο λεμόνι
  • 1/2 κουταλιές σούπας ξύσμα από λεμόνι
  • 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κουταλιές γλυκού μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιές γλυκού φρέσκα φύλλα ρίγανης ή κουταλιές σούπας άνηθο

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι,το ξύσμα από λεμόνι,τη μουστάρδα Ντιζόν,το μέλι, τον χυμό πορτοκαλιού, την ρίγανης ή κουταλιές σούπας άνηθο. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε τη σος αμέσως τη χτυπάμε χωρίς τα αρωματικά (ρίγανη ή άνηθο) και την διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο. Ρίχνουμε τα αρωματικά μετά ψιλοκομμένα στο βαζάκι, ανακινούμε και σερβίρουμε. Ταιριάζει με: Σαλάτα λάχανο, καρότο με σταφίδες, σέλερι, φύλλα σέλινου ή λεπτές φετούλες σελινόριζας με ραπανάκι, καυτερό ρεπάνι ή ρέβα. Επίσης με πράσινες σαλάτες με μανιτάρια και καπνιστά ψάρια ή σε σαλάτες με αυγοτάραχο ή μπρικ, χαβιάρι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply