Σος με εσπεριδσειδή
Υλικά
- 80 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 30 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
- 30 ml φρέσκο χυμό γκρέιπ φρουτ
- χυμό από 1 μανταρίνι
- 1/2 κουταλιές γλυκού σκόνη μουστάρδας
- 1/4 κουταλιές γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 100 ml ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μπλέντερ: τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τον χυμό γκρέιπ φρουτ και το χυμό μανταρίνι μαζί με την σκόνη μουστάρδας και το μπούκοβο. Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο όπως όταν φτιάχνουμε μαγιονέζα. Αν χρησιμοποιήσουμε τη σος αμέσως προσθέτουμε και τα φυλλαράκια του δυόσμου και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Αλλιώς την διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο και προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου ψιλοκομμένα τελευταία στιγμή. Ταιριάζει με: Πράσινες σαλάτες, με φέτες εσπεριδσειδών και ξηρούς καρπούς, με προσούτο ή σύγκλινο και λεπτές φετούλες από φρούτα εποχής, με κάστανα, ξινόμηλα και ρόδι ή με ψητά παντζάρια, φέτες πορτοκαλιού και καρύδια.