Σοταρισμένα μανιτάρια με ρόκα: πιάτο με διπλή προσωπικότητα

Τα σοταρισμένα μανιτάρια με ρόκα αποτελούν ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σοταρισμένα μανιτάρια με ρόκα

Η συνταγή αυτή είναι σχετικά απλή και εύκολη και το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει τόσο εσάς όσο και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!

  • Total Time: 15 mins
  • Yield: 8

Υλικά

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια πλευρότους
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουταλιές σούπας ανάμεικτα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο)
  • 1 κουταλιές γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 50 γραμμάρια γραβιέρα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχάρα. Ξεχωρίζετε τα μανιτάρια από το κοτσανάκι τους.
  2. Ρίχνετε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Παράλληλα, ετοιμάζετε την σάλτσα!: Ανακατεύετε 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τα μυρωδικά και τη μουστάρδα. Περιχύνετε τα μανιτάρια μόλις ψηθούν.
  4. Κόβετε τη ρόκα σε μικρότερα κομμάτια και την ανακατεύετε με τα ψημένα μανιτάρια και με τη γραβιέρα και σερβίρετε.
  • Author: Aggela
  • Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 5 mins
  • Category: Ορεκτικό
  • Method: Ψήσιμο
  • Cuisine: Ελληνική

 

Leave a Reply