Σου αλμυρά

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σου αλμυρά

Φούρνος Ηλεκτρικός: 200-220 (προθερμασμένος) Υγραερίου: Θέση 4-5 (προθερμασμένος) Συμβουλή Μπορείτε να καταψύξετε τα σου όταν κρυώσουν. Μπορείτε να κόψετε την κορυφή τους και να τα γεμίσετε με κρέμα τυριού. Παραλλαγή Με τη συνταγή αυτή μπορείτε να φτιάξετε σου τυριού. Πριν τα ψήσετε, βάλτε 100 γραμμάρια ψιλοτριμμένο σκληρό τυρί κάτω από τη ζύμη. Χρόνος ετοιμασίας: περίπου 60 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 30-40 λεπτά 10-12 κομμάτια

Υλικά

  • 125 γραμμάρια αλεύρι
  • 250ml νερό
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/2 κουταλιές γλυκού αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοαλεσμένο
  • μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 1/4 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε κατσαρόλι το νερό, το βούτυρο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήστε να πάρουν βράση. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε μέσα μονομιάς όλο το αλεύρι. Ανακατώστε καλά να γίνουν τα υλικά πολτός και ζεστάνετε περίπου 1 λεπτό, ανακατώνοντας συνεχώς. Βάλτε το καυτό μείγμα στο μπολ του μίξερ. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα ζυμώματος του μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα, προσθέστε τα αυγά ένα ένα. Σταματήστε να προσθέτετε αυγά, αν το μείγμα έχει γίνει γυαλιστερό και πέφτει από το κουτάλι σχηματίζοντας κλωστή. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ. Με δύο κουταλάκια φτιάξτε μπαλάκια από το μείγμα, πάνω σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο χαρτί φούρνου, Βάλτε στο φούρνο.
  • Author: Aggela
  •  

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης