Χωρίζετε τους κρόκους από το ασπράδι. Χτυπάτε με το μίξερ τους κρόκους, την βανίλια, την τριμμένη λεμονόφλουδα. Ρίχνετε την κανέλα και τέλος το γιαούρτι σακούλας που είχατε αφήσει να στραγγίσει επί 5-6 ώρες σε διάτρητο πανί, ώστε να πήξει και να φύγουν τα υγρά του.
Ανακατεύετε και ρίχνετε το σιμιγδάλι στο οποίο προηγουμένως είχατε αναμίξει την μπέκιν πάουντερ. Χτυπάτε από τα ασπράδια μια σφιχτή μαρέγκα ρίχνετε λίγη-λίγη στη ζύμη ανακατεύοντας. Βουτυρώνετε πυρέξ και το πασπαλίζετε με ζάχαρη. Ανακατεύετε τη ζύμη με τα καρύδια, και την ρίχνετε στο πυρέξ. Καλύπτετε με κομματάκια βούτυρο, πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου σε 200 C θερμοκρασία επί 40 λεπτά.
Βράζετε τα ξηρά φρούτα σε κρασί στο 1/4 λίτρο νερού, με την κανέλα και τα γαρίφαλα. Διαλύετε το κορν-φλάουρ σε λίγο κρύο νερό και δένετε μ αυτό τον ζωμό των ξηρών φρούτων, τέλος ρίχνετε αλκοόλ κατά την κρίση σας. Το ψημένο σουφλέ πασπαλίζετε με 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη. Το σερβίρετε μαζί με την κομπόστα.