Σουφλέ με κανταΐφι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουφλέ με κανταΐφι

Υλικά

  • 250 γραμμάρια κανταΐφι
  • 1200 γραμμάρια γάλα
  • 140 γραμμάρια βούτυρο
  • 5 αυγά
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • βούτυρο και γαλέτα για το σκεύος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξάνετε το κανταΐφι και το κόβετε σε ψιλά κομμάτια. Βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα, αλατίζετε και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνετε το κανταΐφι και συνεχίζετε το βράσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά ώσπου να απορροφηθεί σχεδόν όλο το γάλα. Αφήνετε να κρυώσει.Δουλεύετε το βούτυρο μαλακωμένο πολύ καλά με τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο και την παρμεζάνα. Προσθέτετε το βρασμένο κανταΐφι, τα ασπράδια χτυπημένα σε πολύ σφικτή μαρέγκα και αλατοπιπερώνετε προσεχτικά.Αλείφετε με βούτυρο ένα σκεύος για σουφλέ, πασπαλίζετε
  2. τα τοιχώματα με τη γαλέτα και ρίχνετε το μείγμα που έχετε ετοιμάσει. Ψήνετε στους 180°C για 30′ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσό χρώμα. Σερβίρετε αμέσως.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply