Σουφλέ με ρούμι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουφλέ με ρούμι

Υλικά

  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 250 γραμμάρια γάλα
  • 8 σαβουαγιάρ
  • Ρούμι
  • 3 κρόκοι και
  • 4 ασπράδια
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • Αλεύρι
  • Ζάχαρη άχνη και κουβερτούρα λιωμένη (για γαρνίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Λιώστε σε χαμηλή φωτιά 50 γραμμάρια ζάχαρη σε 200 γραμμάρια γάλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέστε μια κουταλιές σούπας αλεύρι, διαλυμένη στο υπόλοιπο γάλα και αφήστε να βράσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίξτε τα στο μείγμα. Βουτυρώστε μια φόρμα για σουφλέ και πασπαλιστε τη με ζάχαρη. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ σε ρούμι και κόψτε τα σε κύβους. Προσθέστε 20 γραμμάρια βούτυρο, αφήστε το μείγμα να κρυώσει και ρίξτε ένα έναν τους κρόκους. Βάλτε στη φόρμα στρώσεις κρέμας και σαβουαγιάρ, μέχρι τη μέση της φόρμας, τελειώνοντας με κρέμα. Ψήστε το σουφλέ για μισή ώρα, στους 180°C. Μόλις το βγάλετε, διακοσμήστε το με σχέδια από λιωμένη κουβερτούρα και ζάχαρη άχνη.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply