Σουφλέ με σολομό και ταλιατέλες
Υλικά
- 400 γραμμάρια ταλιατέλες
- 400 γραμμάρια σολομό καπνιστό
- 300 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 1 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 4 αυγά
- 1/2 φλιτζάνια γραβιέρα τριμμένη
- 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα νερό και, μόλις πάρει βράση, προσθέτετε λίγο αλάτι και τις ταλιατέλες. Τις βράζετε αλ ντέντε, τις σουρώνετε, τις βάζετε σε μια λεκάνη με το λάδι και ανακατεύετε. Κόβετε το σολομό σε μικρά κομμάτια και τον βάζετε σε ένα μπολ. Χτυπάτε τα αυγά, ρίχνετε το τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, πιπέρι, τα προσθέτετε στο μπολ με το σολομό και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα στις ταλιατέλες, μαζί με τη γραβιέρα. Αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με βούτυρο, στρώνετε τις ταλιατέλες, περιχύνετε την κρέμα γάλακτος και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει λίγο το σουφλέ και σερβίρετε.