Σουφλέ με σπανάκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουφλέ με σπανάκι

(Για 4 άτομα)

Υλικά

  • 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού γαλέτα
  • 1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο, σοταρισμένο
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 6 αυγά (χωριστά κρόκους και ασπράδια)
  • 1 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
  • 1/3 φλιτζάνια του τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • μοσχοκάρυδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • 100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίζετε τα φορμάκια με γαλέτα. Ετοιμάζετε το σπανάκι.
  2. Το πλένετε καλά και το ρίχνετε σε βραστό νερό για 5′-6′. Το βάζετε σε σουρωτήρι και όταν στραγγίξει καλά το ψιλοκόβετε.Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το σπανάκι.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και διαλύετε το αλεύρι, ανακατεύοντας με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε την μπεσαμέλ καλά. Ρίχνετε το σπανάκι στην μπεσαμέλ και ανακατεύετε. Προσθέτετε και την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους των αβγών και τέλος τα μπαχαρικάμοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι) και το μισό τριμμένο τυρί. Κατεβάζετε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε τα ασπράδια καλά χτυπημένα. Αναμειγνύετε με μεγάλες
  4. κινήσεις για να μη φύγει ο αέρας που έχουν δεσμεύσει με το χτύπημα.
  5. Μοιράζετε το μείγμα σε 4 ατομικά μπολ. Αναμειγνύετε το τριμμένο τυρί με τις 2 κουταλιές σούπας γαλέτα και πασπαλίζετε τα σουφλέ.
  6. Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε τα σουφλέ για 30′ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα σκεύη).
  7. Βγάζετε τα σουφλέ από το φούρνο και τα σερβίρετε ζεστά.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply