Πλύντε και καθαρίστε τα σπαράγγια, κόψτε τα σε κομματάκια και μοιράστε τα σε βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια μαζί με 30 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο και αλάτι. Βάλτε τα στο φούρνο για 5-6 λεπτά, στους 200°C .
Αναμείξτε το υπόλοιπο βούτυρο με 4 κουταλιές σούπας αλεύρι και 2 κουταλάκια σινάπι, μέχρι να έχετε ένα πηχτό μείγμα, το οποίο θα ζεστάνετε σε ένα κατσαρολάκι, χτυπώντας το με το σύρμα και προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα και τους κρόκους.Έπειτα από 2-3 λεπτά βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέστε το τυρί σε μικρά κομματάκια και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα. Μοιράστε το μείγμα στα φορμάκια με τα σπαράγγια. Ξαναβάλτε τα φορμάκια στο φούρνο, στους 220°C , για 15 λεπτά, περίπου.
Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως, συνοδεύοντας το με βρασμένο κουνουπίδι με λάδι και λεμόνι.