Σουφλέ του δάσους

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουφλέ του δάσους

Υλικά

  • 400 γραμμάρια Μανιτάρια πορτσίνι
  • 400 γραμμάρια ρικότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 αυγά
  • Μαϊντανός
  • μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • Βούτυρο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και πλύνετε τα μανιτάρια και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το σ’ ένα τηγάνι με 3-4 κουταλιές σούπας λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα σε δυνατή φωτιά.Έπειτα από 3 λεπτά ρίξτε μισό ποτήρι κρασί. Μόλις εξατμιστεί, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.Βάλτε τα μανιτάρια σ’ ένα μπολ και ανακατώστε τα (με το σύρμα ή με το μίξερ) με τη ρικότα, τα αυγά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.Αδειάστε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο ψηλό πυρέξ για σουφλέ και ψήστε το σε μπεν μαρί για μισή ώρα, στους 180°C . Σερβίρετε το ζεστό, γαρνίροντάς το όπως σας αρέσει.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply