Σουφλέ του δάσους
Υλικά
- 400 γραμμάρια Μανιτάρια πορτσίνι
- 400 γραμμάρια ρικότα
- 1 κρεμμύδι
- 4 αυγά
- Μαϊντανός
- μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- Βούτυρο
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Καθαρίστε και πλύνετε τα μανιτάρια και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κυβάκια. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το σ’ ένα τηγάνι με 3-4 κουταλιές σούπας λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε τα σε δυνατή φωτιά.Έπειτα από 3 λεπτά ρίξτε μισό ποτήρι κρασί. Μόλις εξατμιστεί, σβήστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.Βάλτε τα μανιτάρια σ’ ένα μπολ και ανακατώστε τα (με το σύρμα ή με το μίξερ) με τη ρικότα, τα αυγά, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.Αδειάστε το μείγμα σ’ ένα βουτυρωμένο ψηλό πυρέξ για σουφλέ και ψήστε το σε μπεν μαρί για μισή ώρα, στους 180°C . Σερβίρετε το ζεστό, γαρνίροντάς το όπως σας αρέσει.