Το σουφλέ τυριών μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ως ορεκτικό. Συνοδεύεται ιδανικά με μια πράσινη σαλάτα.
PrintΣουφλέ τυριών
Αρκετά απλή και νόστιμη συνταγή με Σουφλέ τυριών που συνιστάται για ορεκτικό αλλά και για κυρίως πιάτο. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας και με λίγη προσοχή θα καταφέρετε να πετύχετε την συνταγή που σας προτείνουμε. Καλή επιτυχία!
- Total Time: 50 mins
- Yield: 12
Υλικά
- 6 αυγά
- 100 γραμμάρια τυρί κρεσέντζα
- 200 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
- 200 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
- Γάλα
- Κρεμμυδόχορτο
- μαντζουράνα
- πετροσέλινο
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- Ανάμεικτη σαλάτα και λαχανικά σε κονσέρβα (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση
- Βάλτε το ψωμί να μουλιάσει σε γάλα για 10 λεπτά.
- Λιώστε 120 γραμμάρια βούτυρο, στύψτε το ψωμί και προσθέστε το στο βούτυρο μαζί με τους κρόκους, την κρεσέντζα, την παρμεζάνα και τα αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα.
- Ανακατώστε καλά και προσθέστε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
- Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα, αδειάστε το μείγμα και ψήστε το για περίπου 30′ στους 200°C
- Αφού βγάλετε το σουφλέ από τη φόρμα, σερβίρετε το πάνω σε ανάμεικτη σαλάτα κι λαχανικά σε κονσέρβα με λάδι.
- Prep Time: 15 mins
- Cook Time: 35 mins
- Category: Ορεκτικό
- Method: Ψήσιμο
- Cuisine: Ελληνική