Σουφλέ βανίλιας
Υλικά
- 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 3 κρόκοι και
- 4 ασπράδια
- 50 γραμμάρια αλεύρι
- 300 γραμμάρια γάλα
- Καρπός βανίλιας
- Ζάχαρη άχνη
- 50 γραμμάρια βούτυρο
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε 200 γραμμάρια γάλα με 90 γραμμάρια ζάχαρη και τη βανίλια ανοιγμένη στα δυο. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέστε το αλεύρι διαλυμένο στο υπόλοιπο γάλα, ανακατώνοντας συνεχώς. Έπειτα από 3 λεπτά βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε 20 γραμμάρια βούτυρο.
- Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, βγάλτε τη βανίλια και ρίξτε έναν έναν τους κρόκους και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Μοιράστε το μείγμα σε βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια (μέχρι τα 2/3 τους), αφού τα πασπαλίσετε με ζάχαρη, και ψήστε τα σουφλέ για 20 λεπτά, στους 200°C. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη άχνη. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κρέμα σαντιγί ή μαρμελάδα πορτοκάλι.