Σουφλέ βανίλιας

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουφλέ βανίλιας

Υλικά

  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κρόκοι και
  • 4 ασπράδια
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 300 γραμμάρια γάλα
  • Καρπός βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη
  • 50 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε 200 γραμμάρια γάλα με 90 γραμμάρια ζάχαρη και τη βανίλια ανοιγμένη στα δυο. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέστε το αλεύρι διαλυμένο στο υπόλοιπο γάλα, ανακατώνοντας συνεχώς. Έπειτα από 3 λεπτά βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε 20 γραμμάρια βούτυρο.
  2. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει, βγάλτε τη βανίλια και ρίξτε έναν έναν τους κρόκους και τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Μοιράστε το μείγμα σε βουτυρωμένα ατομικά φορμάκια (μέχρι τα 2/3 τους), αφού τα πασπαλίσετε με ζάχαρη, και ψήστε τα σουφλέ για 20 λεπτά, στους 200°C. Σερβίρετε, πασπαλίζοντας τα με ζάχαρη άχνη. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κρέμα σαντιγί ή μαρμελάδα πορτοκάλι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply