Σούπα από μοσχαράκι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σούπα από μοσχαράκι

Χρόνος: 30-35 λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι (στήθος ή ουρά)
  • μερικά κόκαλα
  • 68 φλυτζάνια νερό
  • 12 πατάτες
  • 12 καρότα
  • σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 12 κύβους κρέατος
  • πιπέρι
  • 68 κουταλιές σούπας ρύζι
  • 2 κροκάδια αυγού
  • χυμός ενός λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε στη χύτρα το νερό και προσθέτετε το κρέας και τα κόκαλα. Μόλις πάρουν μία βράση, αφαιρείτε τον αφρό. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τα κροκάδια και το λεμόνι και μαγειρεύετε τη σούπα για 30-35 λεπτά.
  2. Ανοίγετε τη χύτρα και στραγγίζετε το ζωμό. Βάζετε το κρέας στην πιατέλα και ζεσταίνετε το ζωμό στη χύτρα. Μόλις βράσει, προσθέτετε το ρύζι, κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε το ρύζι για 4-5 λεπτά. «Δένετε» τη σούπα με τα κροκάδια και το χυμό λεμονιού.

ΣΗΜ: Μπορείτε να σερβίρετε το κρέας ξεχωριστά με λαδολέμονο ή να το κόψετε σε κομμάτια και να το προσθέσετε στη σούπα.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply