Μουλιάστε τα φασόλια σε κρύο νερό μια νύχτα. Στραγγίστε τα. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο ανακατώνοντας κάθε τόσο ώσπου να μαλακώσει το καρότο.
Προσθέστε τα φασόλια, την ντομάτα αστράγγιστη, τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, τους κύβους και το νερό και σιγοβράστε τα σκεπασμένα περίπου 50 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ανακατώστε στη σούπα και το μαϊντανό και ζεστάνετε. Βάλτε μια Φρυγανιά Σκόρδου σε κάθε πιάτο και ρίξτε από πάνω τη σούπα.
Σερβίρετε με τις υπόλοιπες φρυγανιές.
Φρυγανιές σκόρδου
Αλείψτε τις φέτες με λάδι και σκόρδο και από τις δύο πλευρές και ψήστε τες σε μέτριο φούρνο 10 λεπτά, Γυρίστε τες, πασπαλίστε με ρίγανη και αλάτι και ψήστε τες 10 λεπτά.