Σούπα Φασόλια με Ντομάτα και Φρυγανιές Σκόρδου

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σούπα Φασόλια με Ντομάτα και Φρυγανιές Σκόρδου

Υλικά

  • 3/4 φλιτζάνια μαυρομάτικα φασόλια
  • 3/4 φλιτζάνια μπαρμπουνοφάσουλα
  • ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλαδάκια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 λίτρο νερό
  • 410 γραμμάρια κονσέρβα ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας ντοματοπολτός
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Φρυγανιές σκόρδου
  • 8 φέτες από ψωμί μπαγκέτα
  • 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 2 κουταλιές σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης
  • 1 κουταλιές γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Μουλιάστε τα φασόλια σε κρύο νερό μια νύχτα. Στραγγίστε τα. Σωτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο ανακατώνοντας κάθε τόσο ώσπου να μαλακώσει το καρότο.
  2. Προσθέστε τα φασόλια, την ντομάτα αστράγγιστη, τον ντοματοπολτό, τη ζάχαρη, τους κύβους και το νερό και σιγοβράστε τα σκεπασμένα περίπου 50 λεπτά. Πριν σερβίρετε, ανακατώστε στη σούπα και το μαϊντανό και ζεστάνετε. Βάλτε μια Φρυγανιά Σκόρδου σε κάθε πιάτο και ρίξτε από πάνω τη σούπα.
  3. Σερβίρετε με τις υπόλοιπες φρυγανιές.

Φρυγανιές σκόρδου

  1. Αλείψτε τις φέτες με λάδι και σκόρδο και από τις δύο πλευρές και ψήστε τες σε μέτριο φούρνο 10 λεπτά, Γυρίστε τες, πασπαλίστε με ρίγανη και αλάτι και ψήστε τες 10 λεπτά.
  • Author: Aggela

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης