Σούπα Φάβα με Πατάτα
Υλικά
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
- 2 μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
- 1 φλιτζάνια κίτρινη φάβα
- 1 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
- Σωτάρετε στο λάδι το σκόρδο και τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις πατάτες, τη φάβα, το ζωμό και το νερό και σιγοβράστε τα χωρίς καπάκι για 1 ώρα. Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά,
- Χτυπήστε τη σούπα στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυλός. Σερβίρεται με τριμμένο ρεπάνι και μαύρο πιπέρι.