Σούπα με καβούρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ

(Για 6 άτομα)

Υλικά

  • 400 γραμμάρια πράσα
  • 250 γραμμάρια πατάτες
  • 200 γραμμάρια καβουρόψιχα
  • 80 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθο

Για τη σαντιγί αρωματικών:

  • 100 ml κρύα κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα (μαϊντανό, άνηθο)

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τα πράσα, τα πλένετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
  2. Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους 1/2 εκ.
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε απαλά το πράσο. Προσθέτετε 100 ml νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10′. Ρίχνετε στη συνέχεια τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και ρίχνετε 1 1/2 λίτρο νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου. Όταν βράσει η σούπα (να έχει πήξει ελαφρά) προσθέτετε τη μισή καβουρόψιχα. Χτυπάτε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και ρίχνετε μέσα τα αρωματικά βότανα. Ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε τη σούπα σε 6 κούπες ή πιάτα και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη καβουρόψιχα. Προσθέτετε στο κέντρο μια κουταλιές σούπας σαντιγί αρωματικών και διακοσμείτε με κομματάκια άνηθου.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply