ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΙ
(Για 6 άτομα)
Υλικά
- 400 γραμμάρια πράσα
- 250 γραμμάρια πατάτες
- 200 γραμμάρια καβουρόψιχα
- 80 γραμμάρια βούτυρο
- 1 ματσάκι άνηθο
Για τη σαντιγί αρωματικών:
- 100 ml κρύα κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα αρωματικά βότανα (μαϊντανό, άνηθο)
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα πράσα, τα πλένετε και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες.
- Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρούς κύβους 1/2 εκ.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε απαλά το πράσο. Προσθέτετε 100 ml νερό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10′. Ρίχνετε στη συνέχεια τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και ρίχνετε 1 1/2 λίτρο νερό. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου. Όταν βράσει η σούπα (να έχει πήξει ελαφρά) προσθέτετε τη μισή καβουρόψιχα. Χτυπάτε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και ρίχνετε μέσα τα αρωματικά βότανα. Ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε τη σούπα σε 6 κούπες ή πιάτα και ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη καβουρόψιχα. Προσθέτετε στο κέντρο μια κουταλιές σούπας σαντιγί αρωματικών και διακοσμείτε με κομματάκια άνηθου.