Σούπα με πλιγούρι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σούπα με πλιγούρι

για 1 άτομο Διατροφική αξία μερίδα Πρωτεΐνες 11,7 (17%) λίπη 12,2 (39%) Υδατάνθρακες 33.5 (44%) Θερμίδες 283

Υλικά

  • 50 γραμμάρια πλιγούρι
  • 1 κουταλιές σούπας τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας κυβάκια λαχανικών (καρότα, κολοκυθάκια, σέλινο)
  • ζωμός λαχανικών
  • 1/2 φακελάκι σαφράν
  • 1 κρόκος
  • 1 κουταλιές γλυκού παρμεζάνα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τσιγαρίζουμε το τριμμένο κρεμμύδι στο λάδι, προσθέτουμε τα κυβάκια λαχανικών, τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για μερικά λεπτά και προσθέτουμε το πλιγούρι, αφού πρώτα το πλύνουμε καλά και το στραγγίσουμε. Αλατίζουμε και προσθέτουμε το ζωμό ζεστό. Αφήνουμε τα υλικά να συνεχίσουν να βράζουν, προσθέτουμε το σαφράν διαλυμένο σε λίγο ζεστό ζωμό και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο ανακατεμένο με λίγο ζωμό, ανακατεύοντας με ένα χτυπητήρι. Σερβίρουμε αμέσως τη σούπα, πασπαλίζοντας τη με την τριμμένη παρμεζάνα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης