Τα οστρακοειδή, από θρεπτικής άποψης, περιέχουν μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και βούτυρο π.χ βιτάμινών Α και Β, ασβεστίου, σιδήρου, φωσφόρου, νατρίου και ιωδίου. Επιπλέον, δεν περιέχουν πολλά σάκχαρα και λίπη. Τα ρεβίθια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ρυθμίζουν την αφομοίωση των σακχάρων και των λιπών, ειδικά της χοληστερίνης, και είναι πολύ χρήσιμα για τα υπέρβαρα άτομα, και για τους διαβητικούς. για 1 άτομο Διατροφική αξία μερίδα Πρωτεΐνες 3.5 (9%) Λίπη 10,3 (59%) Υδατάνθρακες 13,7 (32%) Θερμίδες 158
Total Time:2 hours 20 mins
Yield:1
Υλικά
200 γραμμάρια ρεβίθια
200 γραμμάρια μύδια
1/2 ποτηράκι λευκό κρασί
1 φύλλο δάφνης
1 κλαράκι δεντρολίβανο
2 φύλλα φασκόμηλο
1 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι
μαϊντανό
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα άφθονο νερό, προσθέτουμε τη δάφνη, το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, το σκόρδο τριμμένο και τα ρεβίθια και βράζουμε για περίπου 2 ώρες.
Αλατίζουμε στο τέλος του μαγειρέματος και σουρώνουμε.
Στη συνέχεια περνάμε τα ρεβίθια από το μύλο λαχανικών, αραιώνοντας τα με λίγο από το νερό στο οποίο τα βράσαμε, έως ότου δημιουργήσουμε δύο κουτάλες πουρέ.
Προσθέτουμε ελάχιστο πιπέρι. Βάζουμε σε ζεστό τηγάνι τα μύδια με το κρασί, προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι και στη συνέχεια τους βγάζουμε το κέλυφος και τα προσθέτουμε στον πουρέ από τα ρεβίθια.
Βάζουμε το μείγμα να ζεσταθεί και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λάδι.