Σούπα με ρύζι, φασόλια και λαχανικά
ΓΙΑ 4-6 ΑΤΟΜΑ
Υλικά
- 200 γραμμάρια ρύζι γλασέ
- 200 γραμμάρια φασόλια μέτρια ή χοντρά
- 2–3 καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
- 100 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο
- 100 γραμμάρια μπρόκολο φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
- 1 1/2 λίτρο νερό καυτό, μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει 2 κύβους λαχανικών
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
- λίγα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι ή μαϊντανό)
- το χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένετε τα φασόλια και τα βράζετε σε νερό 5′. Τα αφήνετε σκεπασμένα μέσα σ’ αυτό το νερό 1 ώρα. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα βράζετε 1 ώρα σε καθαρό νερό μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το πράσο 4′-5′. Κατόπιν προσθέτετε τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισμα 6′-7′. Προσθέτετε τα φασόλια και το ζωμό λαχανικών και βράζετε 30′. Τέλος ρίχνετε το μπρόκολο, τον αρακά και το ρύζι και βράζετε τη σούπα 20′ ακόμη. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τα μυρωδικά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Σερβίρετε τη σούπα με λίγο χυμό λεμονιού.