Σε αυτήν τη συνταγή με ρεβίθια, η απλότητα συναντά την πλούσια γεύση, δημιουργώντας ένα πιάτο που αποπνέει ζεστασιά και εξαιρετική γευστική ικανοποίηση.
PrintΣούπα Ρεβίθια με Δενδρολίβανο
Υλικά
- 1 φλιτζάνια ρεβίθια
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κύβοι ζωμός λαχανικών
- 2 κουταλιές σούπας φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 400 γρ, ντομάτες τριμμένες
Εκτέλεση
- Μουλιάστε τα ρεβίθια σε κρύο νερό και αλάτι μια ολόκληρη νύχτα. Στραγγίστε τα και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα, ώσπου να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα.
- Ζεστάνετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμυδάκια. το σκόρδο και το δενδρολίβανο, ανακατώνοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε τις ντομάτες μαζί με το χυμό τους και βράστε, ανακατώνοντας, για 5 λεπτά.
- Προσθέστε τους κύβους και τα ρεβίθια και σιγοβράστε τα ξεσκέπαστα για 5 λεπτά.