Σουπιές γιαχνί
Χρόνος: 25-30 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1/2 κιλό κρεμμύδια
- 1/2 φλιτζάνια λάδι
- 1 ποτήρι τού κρασιού κρασί άσπρο
- 1 φλυτζάνι ζεστό νερό
- 1 μάτσο μαϊντανό
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένετε τις σουπιές. Αφαιρείτε το δόντι, τα μάτια και το κόκκαλο. Τις ανοίγετε και πετάτε τα εντόσθια και το μελάνι. Τις ξαναπλένετε και τις κόβετε σε κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε τα κρεμμύδια ωσότου μαραθούν. Προσθέτετε τις σουπιές, το κρασί, το νερό, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τις σουπιές για 25-30 λεπτά.