Σουπιές κρασάτες

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουπιές κρασάτες

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 2 φλιτζάνια ελιές πράσινες, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνια κρασί μπρούσκο
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 10 κόκκους πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε τις σουπιές, αφαιρείτε το κόκαλο τους και πετάτε τα σακουλάκια με το μελάνι, εκτός από ένα. Τις πλένετε, τις βάζετε να στραγγίξουν και τις πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Σοτάρετε σε κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι, προσθέτετε τις σουπιές ολόκληρες και τις αφήνετε να σοταριστούν για 10 λεπτά. Βάζετε τις ελιές σε μια λεκάνη με νερό για να ξαρμυρίσουν, τις πλένετε καλά και τις στραγγίζετε. Ρίχνετε στις σουπιές το κρασί, τις ελιές, το μελάνι που κρατήσατε και το πιπέρι. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις σιγοβράζετε μόνο με το κρασί, μέχρι να μαλακώσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό. Τις σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης