Σουπιές με ελιές

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουπιές με ελιές

Υλικά

  • 1 κιλό σουπιές
  • 3 κουταλιές σούπας ξίδι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 200 γραμμάρια ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνια λάδι
  • 1/2 φλούδα πορτοκαλί
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζετε καλά τις σουπιές, τις πλένετε, κόβετε το σώμα
  2. σε τετράγωνα κομμάτια, ενώ το κεφάλι και τα πλοκάμια σε μικρά
  3. κομμάτια. Βάζετε σε κατσαρόλα τις σουπιές με τη δάφνη, τη φλούδα πορτοκαλιού, λίγο νερό και τις σιγοβράζετε, μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με ένα φλιτζάνια ζωμό. Τις στραγγίζετε, αφαιρείτε τη δάφνη, τη φλούδα και κρατάτε το ζωμό.
  4. Ρίχνετε στην κατσαρόλα το λάδι και, μόλις κάψει, προσθέτετε τις σουπιές και τις σοτάρετε, ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τις σβήνετε με το ξίδι και το χυμό λεμονιού, ρίχνετε το ζωμό που κρατήσατε, τις ελιές πλυμένες, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και τις αφήνετε να βράσουν, ώσπου να μείνουν με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης