Σουπιές με μακαρονάκι κοφτό
χρόνος 25-30 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ποτήρι του κρασιού, κρασί κόκκινο
- 2–3 ντομάτες, ξεφλουδισμένες καί κομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 1/2 φλυτζάνια νερό
- 1 1/2 φλυτζάνι μακαρονάκι κοφτό
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε τις σουπιές και τις κόβετε σε κομμάτια.
- Ζεσταίνετε το λάδι στη χύτρα και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τις σουπιές και τις αφήνετε να τσιγαριστούν για λίγο. Τις σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Κλείνετε τη χύτρα και μαγειρεύετε τις σουπιές για 20-25 λεπτά.
- Ανοίγετε τη χύτρα, προσθέτετε τα μακαρονάκια, και μαγειρεύετε όλο το φαγητό μαζί για άλλα 4-6 λεπτά.