ΣΟΥΣΙ Ιαπωνία
για 4 άτομα
Υλικά
- 250 γραμμάρια γιαπωνέζικο ρύζι για σούσι (με κοντούς κόκκους)
- 4 φύλλα φυκιού nori
- 1 κουταλιές γλυκού σάλτσα ουασάμπι
- 25 γραμμάρια καπνιστό σολομό σε λωρίδες
- 25 γραμμάρια μικρές, φρέσκες γαρίδες, χωρίς το κέλυφος
- 1 αγγουράκι Νείλου καθαρισμένο και κομμένο σε λωρίδες
Εκτέλεση
- Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το ανακατεύετε με την πάστα ουασάμπι. Τοποθετείτε τα φύλλα του φυκιού πάνω σε επίπεδη επιφάνεια και κόβετε κάθε φύλλο στη μέση έτσι ώστε να αποκτήσετε 8 ορθογώνια. Βάζετε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα του ρυζιού στο κάθε φύλλο και την απλώνετε κατά μήκος. Στο κέντρο βάζετε γαρίδες, λωρίδες σολομού ή αγγουράκια και τυλίγετε σε ρολάκια. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.