Σουτζουκάκια από ρεβίθια και κρεμμύδια

Σουτζουκάκια από ρεβίθια και κρεμμύδια: Vegan νοστιμιά

Σε αυτήν την εκλεπτυσμένη συνταγή, τα ρεβίθια και τα κρεμμύδια συναντούνται για να δημιουργήσουν ένα πιάτο που συνδυάζει τη φρεσκάδα της χορταρικής γεύσης με την πλούσια υφή μιας αλμυρής λιχουδιάς. Τα σουτζουκάκια αυτά είναι μια νόστιμη εναλλακτική επιλογή τόσο για τους Vegan όσο και για όσους αναζητούν κάτι νέο και εκλεπτυσμένο στο τραπέζι τους.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουτζουκάκια από ρεβίθια και κρεμμύδια

ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ

Υλικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • αλάτι χοντρό
  • 1 κουταλιές σούπας σόδα φαγητού
  • 1/2 κιλό ξερά κρεμμύδια
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο τριμμένο
  • αλεύρι
  • 400 γραμμάρια χυμό τομάτας
  • 2/3 του φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύετε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ. Στο ίδιο νερό έχετε βάλει σόδα και χονδρό αλάτι. Την άλλη μέρα πλένετε καλά τα ρεβίθια, τα τρίβετε να φύγουν οι πολλές φλούδες, τα στραγγίζετε και τα κοπανίζετε στο γουδί. Τα ρίχνετε σε μπολ. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα ρίχνετε και αυτά στο μπολ. Προσθέτετε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το τριμμένο κύμινο και τα ζυμώνετε όλα μαζί. Πλάθετε σουτζουκάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε λίγο νερό, τον ντοματοχυμό, αρκετό λάδι και αφού πάρουν μια βράση, τοποθετείτε μέσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια και αφήνετε να βράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα τους.
  3. Τα σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης