Σουτζουκάκια με κους κους και γιαούρτι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΟΥΣ-ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

για 6 άτομα

Υλικά

  • 400 γραμμάρια Κους-Κους (ζυμαρικό)
  • 1 κιλό κιμά αρνίσιο και μοσχαρίσιο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο
  • 200 ml Λευκό κρασί
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Για τη σάλτσα

  • 750 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας χωρίς σπόρους
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνετε τον κιμά, το σκόρδο, το ψωμί το μαϊντανό, τα αυγά, το κρασί, το λάδι, την ρίγανη και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα σουτζουκάκια και τα πλάθετε μακρόστενα. Τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στο γκριλ. Όταν ψηθούν από το ένα μέρος. τα γυρίζετε να ψηθούν και από το άλλο. Βάζετε τις ντομάτες στο μούλτι και τις πολτοποιείτε. Βάζετε σε πήλινο σκεύος όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας, εκτός από το γιαούρτι και τα βράζετε μέχρι η ντοματούλα να αρχίσει να πήζει. Προσθέτει νερό, σε τετραπλάσια ποσότητα από το κους-κους, και σκεπάζετε. Μόλις κοχλάσει το ζουμί ρίχνετε το κους-κους και ψήνετε 20′. Αδειάζετε τα ψημένα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτετε το γιαούρτι και πασπαλίζετε με την πάπρικα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης