Σουτζουκάκια με πιλάφι
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο (ψίχα)
- 1 φλιτζάνια γάλα
- 1 φλιτζάνια λάδι
- 1 φλιτζάνια ρύζι
- 1/3 κουταλιές γλυκού μοσχοκάρυδο ή κύμινο
- Λίγο μπαχάρι τριμμένο
- 2 αυγά
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μουσκεύετε σε ένα μπολ το ψωμί με το γάλα, το στύβετε και το βάζετε σε μια λεκάνη. Προσθέτετε τον κιμά, τα αυγά, το μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και τα ζυμώνετε. Πλάθετε το μείγμα σε μακρόστενα σουτζουκάκια με βρεγμένα χέρια, για να γίνουν λεία. Βάζετε σε ένα τηγάνι το μισό λάδι να ζεσταθεί, σοτάρετε λίγο τα σουτζουκάκια και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει το πολύ λάδι. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα τρία φλιτζάνια νερό, το υπόλοιπο λάδι και, μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε τα σουτζουκάκια και τα βράζετε για 10 λεπτά. Τα βγάζετε, αφήνετε το ζωμό στην κατσαρόλα και τα βάζετε σε πιατέλα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα με το ζωμό, λίγο αλάτι, το ρύζι, το βράζετε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει και να πιεί όλο το ζωμό. Το βάζετε σε πιατέλα μαζί με τα σουτζουκάκια. Τα πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.