σουτζουκάκια
Υλικά
- 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 300 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
- 2 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
- 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη τα δύο είδη κιμά. Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, το στύβετε καλά με τα χέρια σας και το ρίχνετε στον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, δύο κουταλιές σούπας κρασί και τα ζυμώνετε καλά. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα, το πλάθετε σε σουτζουκάκια, βουτώντας τα χέρια σας στο κρασί, και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα στρώνετε στη σχάρα του φούρνου, τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.