σουτζουκάκια

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

σουτζουκάκια

Υλικά

  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 300 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
  • 2 φέτες ψωμί, χωρίς κόρα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 1 φλιτζάνια κρασί λευκό
  • 1/2 κουταλιές γλυκού κύμινο
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζετε σε μια λεκάνη τα δύο είδη κιμά. Μουσκεύετε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό, το στύβετε καλά με τα χέρια σας και το ρίχνετε στον κιμά. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, δύο κουταλιές σούπας κρασί και τα ζυμώνετε καλά. Παίρνετε λίγο λίγο μείγμα, το πλάθετε σε σουτζουκάκια, βουτώντας τα χέρια σας στο κρασί, και τα βάζετε σε πιατέλα. Τα στρώνετε στη σχάρα του φούρνου, τα αλείφετε με λίγο λάδι και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply Ακύρωση απάντησης