Σουβλάκι χοιρινό «Χαβάη»

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουβλάκι χοιρινό «Χαβάη»

Υλικά

  • 600 γραμμάρια άπαχο χοιρινό
  • 1 μικρή κονσέρβα ανανάς
  • χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 μπανάνες
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού
  • 150 γραμμάρια λεπτές φέτες μπέικον

Εκτέλεση

  1. Κόβετε το χοιρινό σε κύβους περ. 3 εκ. Σε 8 κουταλιές σούπας χυμό ανανά προσθέστε αρκετό πιπέρι και αλάτι και περιχύνετε με τον χυμό αυτό το κρέας. Αφήνετε το κρέας μέσα στον χυμό περ. 30 λεπτά, γυρίζοντας το πολλές φορές. Στραγγίζετε καλά τις φέτες του ανανά και τις κόβετε στα τέσσερα. Κόβετε τις καθαρισμένες μπανάνες σε 6 κομμάτια, τις ραντίζετε με χυμό λεμονιού και τυλίγετε κάθε κομμάτι σε μια φέτα μπέικον. Περνάτε εναλλάξ όλα τα υλικά σε καλαμάκια και τα ψήνετε στη σχάρα ή στο γκριλ, περ. 8 ως 12 λεπτά, ανάλογα με την απόσταση τους από την εστία, ενώ τα γυρίζετε πολλές φορές. Αν θέλετε μπορείτε ενδιάμεσα να τ’ αλείψετε με ένα μίγμα από λάδι και χυμό ανανά. Σερβίρετε μαζί σάλτσα ή μανιτάρια ή με ριζότο και φρέσκο άσπρο γαλλικό ψωμί.
  • Author: Aggela

 

Leave a Reply