Ραντίζετε τις γαρίδες με λεμόνι και τις αφήνετε να ξεπαγώσουν. Καθαρίζετε τα μανιτάρια (μην τα πλύνετε), κόβετε λίγο τα κοτσάνια. Τυλίγετε το ζαμπόν σε ρολά. Περνάτε όλα τα υλικά εναλλάξ σε καλαμάκια. Λιώνετε το μισό βούτυρο ανακατεύετε με σκόρδο και αλείφετε τα σουβλάκια. Τα ψήνετε στη σχάρα ώσπου να ροδίσουν ελαφρά. Τα σερβίρετε σε τέσσερα πιάτα και τα αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο σκόρδου. Σερβίρετε μαζί φρέσκο άσπρο χωμί και λευκό κρασί.