Σουβλάκι με λεμόνι

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σουβλάκι με λεμόνι

Υλικά

  • 800 γραμμάρια άπαχο κρέας από χοιρινό ή αρνάκι
  • 4 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού αλάτι
  • 1/2 κουταλιές γλυκού τσαγιού μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιές γλυκού τσαγιού ρίγανη
  • 1 κουταλιές γλυκού σκόρδο
  • 2 λεμόνια
  • 8 μικρά φύλλα δάφνης
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

  1. Πλένετε το κρέας, το στεγνώνετε και το κόβετε σε κύβους. Βάζετε το κρέας σε μπολ. Ανακατεύετε το χυμό λεμονιού με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το σκόρδο και περιχύνετε με το μίγμα το κρέας. Αφήνετε το κρέας περ. 1 ώρα μέσα στη μαρινάτα γυρίζοντας το συνεχώς.
  2. Πλένετε τα λεμόνια, τα σκουπίζετε και τα κόβετε σε φέτες. Τα περνάτε εναλλάξ με τους κύβους κρέατος και τα κομμένα στη μέση φύλλα δάφνης σε καλαμάκια και τα βάζετε στο γκριλ. Τ’ αλείφετε με λάδι και τα ψήνετε, ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Σερβίρετε μαζί λαχανικά βρασμένα στον ατμό ή μια φρέσκια σαλάτα.

Πολύ νόστιμη γαρνιτούρα είναι πατατοσαλάτα με κύβους αγγουριού και καρότα και μαγιονέζα.

  • Author: Aggela

 

Leave a Reply